Auto huren in Struga

  • Arie

    Hallo,

    In september gaan we voor 11 dagen naar Struga en we zijn voornemens om daar een paar dagen een auto te huren om de omgeving te verkennen. Is er iemand die daar ervaring mee heeft en tips kan geven ???

    Bedankt alvast voor de reacties.

  • pijlmans

    Geen ervaring met het huren van een auto, maar op een ander Macedonie forum wordt regelmatig http://www.sixt.com aangeraden door iemand die zelf uit Macedonie komt. Zo te zien zitten die op het vliegveld van Ohrid.

    Leuke plekken om heen te gaan zijn bv de plaatsjes Radozda, Vevcani, Ohrid natuurlijk, St Naum in het zuiden van het meer. De weg door National Park Galicica (afslag na Trpejca op weg naar St Naum) is zeer de moeite waard. Op weg naar Lake Prespa kan je op het hoogste punt van de weg bij het kapelletje St George de auto parkeren en even de berg oplopen. Prachtig uitzicht over het meer. Op een bepaald punt kan je zowel Lake Prespa zien als Lake Ohrid (zie bv http://members.virtualtourist.com/m/p/m/1d44c4/ en http://members.virtualtourist.com/m/tt/b4c7b/#TL). Het onbewoonde eiland Golem Grad (of slangeneiland) in Lake Prespa is ook zeer de moeite waard maar daar kan je natuurlijk niet helemaal met de auto komen.

    Ook is het leuk even te stoppen vlak bij Ohrid bij de enige actieve “vulkaan” uit de Balkan, de Duvalo Volcano, zie http://members.virtualtourist.com/m/p/m/2144b5/

    Verder weg zijn Bitola en de archeologische site Hercaclea, Prilep met Marko's Towers, Kratovo met zijn oude stenen bruggen, de archeologische site Stobi, het observatorium Kokino etc etc zeer de moeite waard. De hoofdstad Skopje mag je natuurlijk ook niet missen :-) Te veel voor 11 dagen!

    Ik kan je aanraden de Bradt Travel Guide Macedonia te kopen (in het Engels) als je echt wilt weten waar je heen kan gaan.

    Ook kan je een verder kijkje nemen naar mijn tips over Macedonie via de link onder mijn naam.

    Veel plezier,

    Dennis

  • Arie

    Hallo,

    Heel erg bedankt voor de tips, hier kan ik wat mee.

    Arie